Voeding

Allerlei berichten passeren het nieuws over gezonde, gevarieerde voeding. Als ouder wil ik het beste voor mijn gezin, maar het ontbreekt mij vaak aan tijd en inspiratie om gezonde,verantwoorde gerechten op tafel te zetten of om mee te geven in de lunchtrommels. Dit resulteert in dagelijks brood bij het ontbijt en bij de lunch. En ‘s avonds pasta met rode saus of aardappelen,groente en vlees met een kommetje vla als toetje.

Twee jaar geleden ben ik, een tijdje, gestopt met het eten van geraffineerde suikers. Wauw! Wat een boost! Ik had veel meer energie. Geen after-lunch dipjes meer en een paar kilo lichter. Ook onze dochters kregen geen geraffineerde suikers meer. Met name ons temperamentvolle meisje had aanzienlijk minder woede-aanvallen.  

Mijn man wilde geen afstand doen van de suikers, waardoor voor ons de verleiding weer toenam. Ook de verleidingen op school en bij vriendinnetjes waren moeilijk te weerstaan.

Gevolg is dat ik tegenwoordig bewust ben van het aantal suikers die we binnenkrijgen en ook van alle e-nummers.
Nog steeds neem ik niet alle tijd om te koken en os mijn kruidenrek niet enorm gevuld met de meest ingewikkelde kruiden.

Ik ben recepten gaan zoeken en aanpassen zodat ze:
- geen ingewikkelde ingrediënten bevatten
- makkelijk te maken zijn
- niet al te lange bereidingstijd hebben
- uiteraard verse producten bevatten zonder e-nummers en geraffineerde suikers
- wanneer je meer tijd hebt is het leuk om deze recepten samen met je kind(eren) te maken

Deze recepten worden gebundeld in een kookalbum. Wil je hier meer over weten? Of wil je regelmatig een recept ontvangen? Stuur mij een bericht via de contactpagina