Jij bent het waard!

Wanneer je ouder bent van een temperamentvol kind ben je continu bezig om je gezinsleven zo in te richten dat het voor je kind zo fijn mogelijk is. Natuurlijk doe je dit uit liefde voor je kind. Je bent toch niet voor niks ouder geworden? En ieder huisje heeft zijn kruisje, het is een fase, over een tijdje zal het beter gaan, even doorbijten. Zo kan ik nog wel even doorgaan, ik heb deze uitspraken namelijk ook allemaal gebruikt. Ik cijferde mijzelf weg. Niet handig!
Doordat ik mijzelf wegcijferde en niet goed voor mijzelf zorgde, kon ik ook niet goed voor mijn gezin zorgen.
Doordat ik beter voor mijzelf ga zorgen, voel ik dat ik meer energie heb om lastige situaties aan te gaan. Mijn potje met geduld is minder snel op, de sfeer in huis is beter en de uitspattingen van dochterlief verminderen. 

Ik ben het waard! Mijn kinderen zijn het waard! Ik wil dat mijn kinderen leren hoeveel ze waard zijn. Hoe kan ik hun dat leren als ik het zelf niet eens laat zien? Dus vanaf nu: beter voor mijn lijf zorgen, een betere balans vinden tussen inspanning en ontspanning. 

Jij bent het waard! Zorg jij goed voor jezelf? Want door goed voor jezelf te zorgen, zorg je goed voor je gezin! Het is geen egoïsme wanneer je tijd neemt voor jezelf, het is juist een enorme sociale bezigheid!