Mag ik een snoepje?

Hoe vaak vraagt jouw temperamentje om snoep? En hoe vaak zwicht jij? Er zijn kinderen die een continue behoefte aan suikers hebben. Iedere keer meer snoep willen of nog meer zoete ranja.

Hoe gaat dat bij jullie thuis? Bij onze twee meiden vraagt de ene dochter continu om snoep terwijl de ander het weinig interesseert. De snoeppot blijft ook vaak dicht. Wanneer ze thuiskomen uit school staat een bord met fruit op tafel, daarbij krijgen ze ranja of een kop thee. Daarna gaan ze spelen. Bij ons is het de regel dat er sowieso 1 uur voor het eten niet meer gegeten wordt. En van de tandarts heb ik geleerd dat het voor een gebit goed is om tussenpozen van 2 uren aan te houden tussen de eetmomenten. Wanneer ik deze tijden aanhoud is er weinig tijd om te snoepen. 

Welke regels heb jij thuis met betrekking tot tussendoortjes? Mogen jouw kinderen alles altijd maar eten? Zijn frisdranken door de week toegestaan? Is chips alleen voor in het weekend of ook voor doordeweekse dagen?

Ik merk bij ons temperamentje suiker een enorme invloed heeft op haar gemoedstoestand. Hoe meer suikers, hoe heftiger de emoties. Ze vraagt dan ook meer om snoep omdat ze dit nodig heeft om haar bloedsuikerspiegel op peil te houden. Misschien herken je het zelf ook wel: een gigantische dip na het eten van suikers. Oftewel de     after-lunch-dip. Dit herken ik ook bij kinderen, ontzettend hyper zijn van de suiker inname en daarna ontzettend moe door de suikerdip. 
Hoe jij dit kan voorkomen? Bewuster omgaan met de suikerinname. Zowel voor jezelf als voor jouw kinderen.