Naar de bioscoop

Manlief en ik hadden het goede idee om samen met de meiden naar de bioscoop te gaan ter ere van onze trouwdag. Wij hadden gezien dat er een leuke 3D film draaide die geschikt was voor alle leeftijden. Dit zou ons temperamentje vast leuk vinden.


Dit pakte anders uit. Toen ze hoorde dat we naar een 3D film gingen begon ze te huilen. Haar idee was namelijk dat een 3D film heel echt leek. Dit was een beeld dat ze in haar hoofd had gemaakt. Ze heeft namelijk niet eerder een 3D film gezien.

Ze gaf daarop heel duidelijk haar mening: zij ging niet mee naar de film!  

Het mag duidelijk zijn dat hier een stuk angst en onduidelijkheid achter zit. Ik heb haar gevraagd wat haar oplossing hiervoor was. Dit wist ze niet.


Ik heb de keuze gemaakt om het niet te makkelijk voor haar te maken. Hier moest ze doorheen van mij. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat ze niet eerder bij een 3D film was geweest dus ook niet kon weten of het inderdaad zo spannend was. Ik heb haar de veiligheid geboden door dichtbij haar te blijven. 


Van vorige bioscoopbezoeken wist ze nog dat het geluid zo hard was. Ze vroeg daarom ook of ze bij de start van de film bij mij op schoot mocht zitten en of ik mijn handen op haar oren wilde leggen. Mooi om te merken dat ze zelf een oplossing voor dit probleem had gevonden. 


Toen het licht in de bioscoopzaal uit ging werd het wel spannend. Het geluid bij de trailers stond ook enorm hard (Wat daarvan de reden is begrijp ik echt niet!).

Ze zat bij mij op schoot met mijn handen op haar oren. Gaandeweg de film wilde ze op haar eigen stoel zitten. Tijdens de pauze voelde zij zich vrij en veilig genoeg om zelf naar de wc te gaan. Na de pauze zat ze keurig weer op haar eigen stoel te genieten van de film (en ik zat te genieten van haar). Tijdens de spannende stukjes kwam ze weer even bij mij op schoot zitten, even de veiligheid opzoeken.


Wat heeft ons temperamentje weer prachtige dingen laten zien tijdens dit bezoek aan de bioscoop. 

  • voor het eerst naar een 3D film
  • niet gehuild bij de spannende momenten
  • zelf een oplossing bedacht voor het harde geluid
  • zelf aan kunnen geven welke momenten spannend waren. 


En ik? Ik ben enorm trots op ons temperamentje! Ik heb genoten van ons temperamentje, van ons gezinsuitje en van de film!