Een nieuw begin?

Met Pasen vieren we de start van een nieuw begin. Wij vieren het vandaag op meerdere vlakken.


De hele dag kijken mijn man en ik elkaar al vragend aan. Wat is er gebeurd? Hoe kan dit? Is er iets wat wij anders doen?


De situatie van de afgelopen tijd was dat onze dochters niets van elkaar moesten hebben. Ze gunden elkaar weinig, praten was meer snauwen en ze konden niet bij elkaar in de buurt zijn.


En nu? De hele dag spelen ze samen, ze lossen dingen samen op, helpen elkaar, delen het speelgoed en geven elkaar tips.

Zelfs geen gemopper toen er opgeruimd moest worden. 


Ik hoor het mijn moeder al zeggen: ‘zoek niet overal iets achter en neem het zoals het is, geniet ervan.’

Ik geniet er absoluut van! En toch ben ik nieuwsgierig naar de reden van dit gedrag. Wat doen wij anders vandaag? Ik weet dat wij heel veel rust en duidelijkheid bieden. We zijn vandaag niet weg geweest, hadden ook geen plannen en verwachtingen. Er is een goede afwisseling tussen de in- en ontspanning. 


Ondertussen ben ik aan het lezen over het aanspreken van de juiste delen van het brein van het kind. Hierdoor is de afstemming beter en voelt het kind zich meer begrepen. Ik ben mij bewuster vanuit welk deel van het brein onze meiden reageren, waardoor mijn reactie ook anders is. 


Misschien is dit wel de reden van deze fijne dag. De start van een nieuw begin...? 


Wil jij meer weten over de werking van het brein en welke invloed dit heeft op het gedrag van jouw temperamentje? Geef je dan op voor de informatie-avond op 12 april in Emmeloord.