Contact

Drie keer iets moeten zeggen voordat jouw temperamentje luistert. En dan nog moet jij jouw vraag herhalen omdat hij er nog niet helemaal bij was met zijn gedachten.

Vaak zijn wij geneigd om terloops iets te zeggen of een opdracht te geven aan ons temperamentje terwijl het ergens mee bezig is. Het schiet ons te binnen en vervolgens hebben wij ons verhaal al afgevuurd richting ons kind. 

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het kan dat jouw vraag niet gehoord wordt?

Terwijl jouw temperamentje in zijn eigen wereldje bezig is hoort hij vaag iets op de achtergrond. Er moet geschakeld worden: ‘Ik hoor mama. Waar is mama? Wat wil ze? Hoe voelt ze zich? Wat zie ik?’ Allemaal vragen die op dat moment door het hoofd van jouw temperamentje schieten. Logisch dat hij jouw vraag niet heeft begrepen en jouw niet heeft gehoord. 


Zorg ervoor dat je eerst contact maakt: noem zijn naam, leg jouw hand zachtjes op zijn bovenarm of rug en maak oogcontact. Wanneer jij dan ziet dat je ècht contact hebt kun jij je vraag stellen.


Op deze manier hoef jij jouw vraag niet drie keer te herhalen en scheelt het een hele hoop frustratie. Terwijl het net zoveel tijd kost als het mopperen en herhalen van vragen....


Neem dus je tijd en maak ècht contact.