Broer of zus van een temperamentje? Leuk of Lastig?

Jij wilt dezelfde regels voor alle kinderen, zowel voor jullie temperamentje als voor zijn broertjes en zussen. 

Zelf heb je het idee dat jullie temperamentje een stempel op het gezin zet. De bepalende factor is. Degene waar continu rekening mee gehouden moet worden. 

De andere kinderen moeten het vaak ontgelden tijdens het spelen en de boze buien van jullie temperamentje. 


Gevolg daarvan is dat je de andere kinderen eens even extra aandacht geeft, misschien zelfs wel een beetje extra verwend. Is dit erg? Nee hoor, ieder kind verdient die extra aandacht. Vergeet niet dat jullie temperamentje ook schreeuwt om aandacht. Hoe is het dan voor hem om te zien dat zijn broer of zus extra verwend wordt? Daar wordt hij boos van en gaat negatieve aandacht vragen of zich juist extra terugtrekken. 


Is een broer of zus van een temperamentje dan zielig en komen ze aandacht tekort? Het is belangrijk dat jullie oprechte aandacht aan alle kinderen geven. Wees je er bewust van! Geef ieder kind de liefde die hij of zij verdiend. En bij het ene kind is de liefdestank eerder leeg dan bij de ander. 


En zielig? Nee! Ze leren er zo enorm veel van! Ze leren zich staande houden, voor zichzelf opkomen, aanpassingsvermogen en misschien zelfs wel het kunnen vroegtijdig signaleren en ombuigen van een boze bui van hun temperamentvolle broertje of zusje.


Dus: de broers en zussen zijn niet zielig, ze leren veel van hun temperamentvolle broer of zus. Wees je bewust van de manier waarop jullie kinderen om liefde vragen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op mij op.