De invloed van zwangerschap en geboorte

Geboortepatronen, ik kan mij er iedere dag weer over verwonderen. 

Elke dag kom ik het tegen: de tegengehouden geboorte, het kind wat niet op haar eigen tijd geboren heeft mogen worden. En op het moment dat iedereen klaar voor de geboorte was moest er een vacuümpomp aan te pas komen omdat dit babytje niet haar eigen geboorte af kon maken. Dit meisje heeft nog regelmatig hoofdpijn, heeft moeite met het afmaken van dingen en is een echt temperamentje.

Of het jongetje waarvoor de bevalling is ingeleid. Hij heeft dus niet zelf het moment mogen bepalen om geboren te worden. Dit jongetje wil dus nu zelf alles bepalen! En wanneer het niet zo hhgaat als dat hij dat bedacht heeft, dan wordt dit stampvoetend en schreeuwend duidelijk gemaakt. Een echt temperamentje...


In mijn praktijk zie ik ze regelmatig hoe groot de invloed van de zwangerschap en de bevalling op kinderen èn volwassenen is. Dit is het uitgangspunt van de opvoedingsondersteuningstrajecten. Doordat ouders hun eigen gedrag en het gedrag van hun kind beter begrijpen, zal de aanpak van opvoeding daarop afgestemd kunnen worden waardoor er meer wederzijds begrip zal zijn. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op via de mail: info@mijnverrekijker.nl