Vakantie!

Vakantie is iets waar wij ons allemaal op kunnen verheugen. Zin om met je gezin weg te gaan of samen lekker thuis te blijven. Maar is het ook echt zo leuk?

Om mij heen merk ik dat verwachtingen niet altijd uitkomen. Van te voren is er de stress van het inpakken. Kinderen lopen in de weg, weten nog niet wat ze met alle vrije tijd moeten doen en vragen daardoor continu om aandacht. Ook ervaren zij de stress van ouders en nemen dit onbewust over wat resulteert in spanningen binnen het gezin. Stop daarom met het gestress voor de vakantie. Zorg voor ontspanning, doe relaxt en geef je kinderen hun welverdiende aandacht. 

Tijdens de vakantie veranderd de hele dynamiek binnen het gezin. Omdat het hele gezin opeens weer 24/7 bij elkaar is, veranderd er veel. Iedereen heeft verwachtingen naar elkaar en helaas worden deze niet altijd uitgesproken. Dit veroorzaakt wrijving. 

Ouders zijn moe, kinderen willen aandacht, moeder verwacht de zorg te kunnen delen terwijl partnerlief hetzelfde denkt. Spreek daarom de verwachtingen uit naar elkaar, bespreek wat je wilt, hoe jij de vakantie voor je ziet. Daardoor kun je ook duidelijkheid bieden naar de kinderen. Vraag de kinderen ook naar hun wensen voor de vakantie, wat willen zij graag. Stem af op elkaar, dan houd je het gezellig en kun je daadwerkelijk ontspannen en ontstressen in de vakantie. 

Heb het fijn samen!