Puber op het strand

Terwijl ik aan het strand lig vind ik het heerlijk om te luisteren naar de gezinnen om mij heen. Naast mij zit een gezin met twee meiden van een jaar of 18, een jongen van ongeveer 13 jaar en hun ouders. 

De jongen is aan het scheppen en heeft praatjes voor 10 met een uitgesproken mening over alles die hij graag met anderen deelt. Zijn ouders vertellen al een paar keer dat het wel wat zachter mag. Het boeit hem niet! Zo denkt hij erover en zijn mening klopt. 

Een echte tiener..... zijn brein is zich volop aan het ontwikkelen. Grenzen verkennen, wat kan wel, wat kan niet? Daarnaast lekker speels; graven, zussen plagen. 

Een overactief beloningssysteem; wanneer iemand om hem lacht praat hij nog harder. En vergeet niet de grote behoefte aan eten. Ouders lijken zich een beetje te generen, maar ik geniet ervan. 

Heerlijk om zo met mijn ogen dicht te genieten van deze jongen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0