Werkboek


Executieve functies, geboortepatronen,  Meervoudige Intelligentie, aanraking en beweging. Hoe gaaf zou het zijn om deze zaken met elkaar te verbinden en op deze wijze een optimale situatie creëren die ervoor zorgt dat het kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. 

Met deze vraag heb ik een tijdlang rondgelopen en het krijgt steeds meer vorm. Ik ben een werkboek aan het ontwikkelen die laat zien hoe je ondersteuning kan bieden passend bij de Meervoudige Intelligentie van het kind. 

In het werkboek worden verschillende werkvormen, spelletjes en beweegopdrachten aangeboden die gedaan kunnen worden om een bepaalde executieve functie te ontwikkelen. 

Ouders krijgen psycho-educatie over de executieve functies en tips wat zij thuis kunnen doen. Er worden tips gegeven over aanraking en hechting. Als eerste wordt er met ouders gekeken naar de geboortepatronen. Wat is er tijdens de zwangerschap en geboorte aan de orde geweest en welke gedragingen zien we nu? Zijn daar overeenkomsten en wat kunnen wij daar mee doen?


Druk bezig dus met het op papier zetten van mijn ideeën. Zijn er hulpverleners die hier gebruik van zouden willen maken? 

Wat zou jij er nog graag bij willen hebben in het werkboek? Ik hoor het graag! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0