Ouders aan het woord

Het contact met u hebben wij als erg prettig ervaren. U bent erg betrokken en geïnteresseerd en neemt alle tijd om naar alle kanten te luisteren zonder te oordelen. U haalt hier puur de informatie uit die van belang is om de kinderen zo goed mogelijk te helpen. In de verslagen lezen wij dat de kinderen erg op hun gemak zijn bij u. Het is fijn om te weten en te lezen dat de kinderen een vertrouwenspersoon hebben waar ze echt zichzelf kunnen en mogen zijn. Voor ons was het ook erg fijn dat u niet alleen tijdens kantooruren beschikbaar bent en ons opving als wij het even niet meer wisten. Het belang van de kinderen staat bij u echt voorop, dat is vaak anders in de hulpverlening hebben we helaas meerdere malen ondervonden. U bent iemand die zich echt hard maakt voor de

belangen van de kinderen en durft daarbij ook alle betrokken aan te spreken en draait er niet omheen. Eerlijk helder en duidelijk daar houden wij van en dat bent u. De gespreksverslagen zijn overzichtelijk en komen netjes via de mail. Wij vertrouwen er op dat de kinderen in goede handen bij u zijn en dat u ze zal blijven ondersteunen. We blijven bidden dat u geholpen wordt met het goede werk dat u doet en hopelijk kan blijven doen zodat de kinderen een plek hebben waar ze zich goed voelen en kunnen praten over hun emoties. En veel kan blijven betekenen nu en in de toekomst voor heel veel andere kinderen.

Anoniem

 

 

Ik beveel Minke (Mijn Verrekijker) en haar diensten echt van harte aan. Wat jouw situatie ook is, Minke heeft de wonderbaarlijke eigenschap om haarzelf te plaatsen in jouw situatie. Ze voelt dan wat jij voelt. De advies die ze geeft voelt dan niet vreemd en slaat ook gewoon aan waar het telt, op je hart.

Ik wil alle moeders van harte aanbevelen om ‘Geboorte in Kaart’ te doen met Minke. Deze ervaring heeft een gigantisch positieve impact gecreëerd in mijn hoofd maar ook hoe ik kijk naar mijn dochter en haar gedrag.

We waren bijna een jaar bezig om weer zwanger te worden. Ik begon me te realiseren dat ik nog steeds worstelde met heel veel rondom de eerste bevalling. Toen belde ik Minke en we hebben samen gezeten. Ze heeft me inzicht gegeven in de bevalling van mijn dochter en heeft me geholpen als geen ander om dat te verwerken op een gezonde en realistische manier. Door mijn gesprek met Minke heb ik veel kunnen loslaten. Een paar weken later ontdekte ik dat ik zwanger was! Ik geloof dat Minke heeft er zeker een rol in gespeeld.

Marijke Roijers

 

Na een ‘geboorte in kaart sessie’ over onze zoon hebben we de stap genomen om verder te gaan met ouderbegeleiding van ‘Mijn Verrekijker’.

Tijdens de opvoedingsondersteuning hebben we inzicht gekregen in onze rol als ouders, maar ook bewustwording van wat we al weten en inzetten om onze zoon (beter) te begrijpen en hem te ondersteunen waar nodig. Na diverse gesprekken waarin we onszelf als ouders kwetsbaar hebben opgesteld en oefeningen te doen om naar jezelf te (durven) kijken, hebben we handvatten gekregen om in te zetten binnen ons gezin. Dit hebben we ook elke keer met elkaar geëvalueerd, wat werkt wel of niet voor ons. Uiteindelijk moet het ook bij je passen, dan kun je verandering teweeg brengen. Terugkijkend op de ouderbegeleiding van afgelopen half jaar kunnen we zeggen dat ons vertrouwen in het opvoeden van onze zoon is gegroeid. Het was ook fijn om bevestiging te krijgen dat we al op de goede weg zijn met elkaar. Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven, samen op één lijn zitten en ook de situaties bespreekbaar te maken met onze zoon. Als ouders hebben we niet altijd de juiste antwoorden binnen het opvoeden, het blijft een zoektocht, maar we kunnen het wel bespreekbaar maken.

Anoniem

 

Minke is begin 2016 bij ons thuis gekomen omdat wij met onze handen in het haar zaten met onze 5 jarige zoon (woedeaanvalllen, brutaliteit, onrust) Minke heeft ons vele handvaten aangereikt in de opvoeding in een ontspannen en huiselijke omgeving. Wij zijn hier als gezin super mee geholpen! Bij ons is de rust en liefde wedergekeerd.

Nathalie Feenstra-Punter